Van harte gefeliciteerd met het halen van je rijexamen!

Het examen is succesvol afgerond en nu ben je natuurlijk benieuwd wat je allemaal kunt verwachten..

Wat kun je allemaal verwachten als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald?

  • Je rijbewijs ophalen. De procedure hiervoor kan verschillen per gemeente. Controleer of je alle benodigde papieren en pasfoto’s bij je hebt voor je naar het gemeentehuis gaat. Bij sommige gemeentehuizen kun je online een afspraak inplannen zodat je niet zo lang hoeft te wachten. Dat kan echter meestal niet meer diezelfde dag.
  • Alleen de weg op! Zodra je je rijbewijs hebt opgehaald bij de gemeente, mag je officieel alleen de weg op. De eerste keer alleen in een auto kan best spannend zijn. Maar tijdens de rijopleiding heb je alle tools gekregen om hier goed op voorbereid te zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat je zonder problemen die eerste keer de weg op gaat. Mocht je een beetje zenuwachtig zijn begin dan met een route die je al kent en vermijd nog even het onbekende. En ga dan niet meteen de eerste keer alleen voor de moeilijkste inparkeermanoeuvres maar bouw het langzaam op.
  • Je rijbewijs en autopapieren bij je? Controleer voor je weggaat of je je rijbewijs en autopapieren op zak hebt.
  • Voldoende geld op je chipkaart voor parkeergeld? Nu je alleen op pad gaat, kom je waarschijnlijk ook op plekken terecht waar je moet betalen om te mogen parkeren (parkeerplaatsen, parkeergarages, afgeschermde parkeervelden). Controleer voor je op pad gaat of je voldoende saldo hebt op je chipkaart. Neem voor de zekerheid ook je pinpas mee en wat kleingeld. Het komt helaas maar al te vaak voor dat een parkeerautomaat niet alle betaalmiddelen accepteert.
  • Vragen? Ben je voor het eerst alleen de weg op gegaan en heb je vragen? Neem contact op!

Heb je onze rijopleiding als positief ervaren? We zouden het leuk vinden als je ons laat weten wat jij fijn vond.